Vijećnici

Danijela Hajdinjak Prihić
Danijela Hajdinjak Prihić
članica Gradskog vijeća Grada Bjelovara

Danijela Hajdinjak Prihić doktorica je dentalne medicine. Rođena je i odrasla u Bjelovaru gdje je završila Opću gimnaziju. Studij stomatologije završila je u Zagrebu, a potom je završila i postdiplomski studij menadžmenta. Kao ozbiljna poduzetnica, s dugogodišnjom uspješnom karijerom, Hajdinjak Prihić u politiku se upustila kako bi doprinijela razvoju Bjelovara, nakon što je na vlastitoj koži osjetila svu nepravdu loše politike i pogodovanja. Zbog svoje djece i budućnosti, obećala je sebi da će se protiv toga boriti.

 

Dejan Drabić
Dejan Drabić
vijećnik u Županijskoj skupštini Međimurske županije

Dejan Drabić magistar je informatike. Poduzetnik je već 23 godine, a ujedno je i vanjski stručni predavač na Fakultetu organizacije i informatike Varaždin, predsjednik udruge Mladi informatički stručnjaci (MIS), dopredsjednik Hrvatskog saveza informatičara, idejni osnivač i voditelj Centra izvrsnosti informatike Međimurske županije te dugogodišnji predavač i mentor djece na polju računalnih algoritama. Veliki je entuzijast u radu s djecom i mladima na razvoju njihovih vještina i izvrsnosti u STEM području.

 

Davor Čerkuč
Davor Čerkuč
Potpredsjednik Županijske skupštine Zadarske županije

Davor Čerkuč školovao se u Melbourneu u Australiji. Diplomirao je na Filozofskom fakultetu u Zadru i stekao stručni naziv diplomirani turistički komunikolog, mag.turism.comm. Ima više od trideset godina radnog iskustva uglavnom u privatnom sektoru ali i u radu lokalne samouprave. Radio je u Bechtel international inc. u kojoj je bio direktor odijela za odnose s javnošću, a trenutno je zaposlen u CIAK grupi na poziciji Direktor razvoja. Tijekom Domovinskog rata radio je u Hrvatskom informativnom Centru u Zadru. Sudionik je Domovinskog rata, a za rad tijekom rata odlikovan je ordenom „Zlatni pleter” za promicanje istine o Domovinskom ratu. Osim poslovne karijere sudjelovao je i na nekoliko znanstvenih konferecija sa svojim radovima.

 

Marin Račić
Marin Račić
član Gradskog vijeća Grada Rijeke

Marin Račić po struci je arhitekt s više od dva desetljeća iskustva u praksi. Uspješan je privatni poduzetnik koji se bavi širokom spektrom poslovnih projekata, od arhitektonskog projektiranja i nadzora, do spoja digitalnih tehnologija i arhitekture. Vodeći je stručnjak za BIM (Building Information Modeling) tehnologiju u Hrvatskoj. Supredsjednik stranke Centar u Gradskom vijeću Rijeke sa svojim kolegama nastojat će se nametnuti sadržajnim politikama važnima za budućnost Rijeke.

 

Vlado Lendvaj
Vlado Lendvaj
vijećnik u Županijskoj skupštini Sisačko-moslavačke županije

Vlado Lendvaj završio je matematiku na PMF-u u Zagrebu. Pokretač je i pionir obrazovnih projekata u informatici poput bežičnog povezivanja škola i školskog edukacijskog portala. Budući da naši sustavi ne znaju što bi s izvrsnošću okrenuo se samoinicijativnim projektima. Osniva informatičke i robotičke klubove, organizira programerska natjecanja (Hrvatsku programersku ligu i Hrvatsku logo ligu) te postaje mentorom brojnih državnih i svjetskih prvaka i osvajača medalja na svjetskim natjecanjima u sva četiri STEM područja (po čemu je jedini takav mentor u Europi). Predsjednik je Hrvatskog saveza informatičara. Lendvajevi natjecatelji, uključujući i troje vlastite djece, osvajaju brojne svjetske medalje u robotici.

 

Nataša Nižetić-Šiletić
Nataša Nižetić-Šiletić
članica Općinskog vijeća Općine Križ

Nataša Nižetić-Šiletić rođena je i živi u Križu, maloj općini u Zagrebačkoj županiji. Punih 28 godina radi kao učiteljica u OŠ Milke Trnine u Križu. Trenutno je predsjednica Školskog odbora, a ujedno je dugogogodišnja aktivna članica Društva Naša djeca. U politiku se aktivno uključila na prošlim lokalnim izborima i ušla u Općinsko vijeće kao nositeljica liste stranke Centar. U svojoj sredini zalaže se za dostupnost obrazovanja, zdravstvene zaštite, prometnu povezanost i privlačenje mladih ljudi u Križ.