Skoko: "Više HDZ-ovih ministara tijekom mandata završi u Remetincu, nego na izbornim listama"

O raspadu gradske vlasti i ucjenama SDP-a koje su pokrenule lavinu nepovjerenja među tadašnjim partnerima, kritikama da je kampanja Centra počela iz Zagreba te da je Ivici Puljku Split samo usputna postaja prema visokoj politici, glavni tajnik Centra Igor Skoko govorio je za portal DalmacijaNews. 

"Ne tražimo potporu birača za to da budemo na vlasti i da radimo isto što i oni prije nas. Nismo zbog toga u politici. Tražimo potporu za takav model upravljanja u kojem nema namještanja javnih natječaja i u kojem se ne može nezakonito iskorištavati javno dobro. Kod HDZ-a i Keruma je drugačije. Oni nakon izbora utvrde kvote i podijele plijen, no mi smo to prekinuli. Takav pogled na političko upravljanje otklonili smo i u slučaju SDP-a, a jesu li oni to prepoznali, pokazat će vrijeme. Nemamo problem s time kako će se oni postaviti nakon izbora, ali većina u Gradskom vijeću sigurno se neće održavati ucjenama i traženjem položaja. Da bi bilo drukčije morala bi pobijediti trgovačka većina HDZ-a i Keruma", rekao je Skoko. 

Komentirajući HDZ-ov odabir kandidata za gradonačelnika Splita, istaknuo je kako je HDZ potrošena i do krajnosti kompromitirana stranka koja u vlastitim redovima nema kandidata za bilo koju dužnost, i to ne samo u Splitu nego i na nacionalnoj razini, pa se sada skriva iza leđa tzv. nestranačkog kandidata.

"Znali smo da na izbore ne mogu s kompromitiranim Vicom Mihanovićem. Bilo je samo pitanje tko je spreman svoj životopis uložiti kao zavjesu ili, ako hoćete, 'smokvin list' iza kojeg će Mihanović i njemu slični HDZ-ovi 'doktori' nastaviti svoje interesne operacije. Dakle, 'smokvin list' nije osoba nego uloga. Jedino što nismo znali kako će se ta osoba zvati. Sada znamo. I nema nikakvog iznenađenja", naglasio je Skoko. 

Pročitajte cijeli INTERVJU