Račić: Centar izlazi na izbore u devet mjesnih odbora

Potpredsjednik Centra, riječki gradski vijećnik Marin Račić predstavio je nositelje lista Centra za nadolazeće izbore za vijeća mjesnih odbora u Rijeci. Podsjetimo, izbori će se održati u nedjelju, 12. ožujka.

20230224-KM1_7244.jpg

Iako ovi izbori, kako je naglasio Račić, nisu u fokusu javnosti kao što su, primjerice, lokalni izbori, oni su za građane Rijeke podjednako važni jer predstavljaju prvi korak prema promjenama. „Promjene na koje svatko od nas može utjecati počinju upravo u našem bliskom okruženju – ulici i kvartu i neophodne su da bismo s vremenom postigli promjene u cijelom gradu, a potom i u društvu. Ovi izbori izvrsna su prilika da potaknemo građane na veći angažman u svojoj zajednici i da ih motiviramo da se izravno uključe u rješavanje problema u svojim kvartovima“, rekao je Račić, dodajući kako smatra da je jako važno osvijestiti da se s ove razine upravljanja puno toga što je Riječanima u svakodnevnom životu važno može promijeniti i poboljšati, pogotovo onda kada u mjesnim odborima imaju poštene i savjesne predstavnike koji će uvažavati njihove potrebe i biti proaktivni.

„Većom aktivnošću i dobrom organiziranošću na razini mjesnih odbora, možemo utjecati i na nadležne institucije koje će onda djelovati brže i učinkovitije. Predstavnici Centra dat će sve od sebe da se kvaliteta života u riječkim kvartovima poboljša i ustrajat će u rješavanju gorućih problema s kojima se građani suočavaju“, poručio je, pozvavši sve građane Rijeke da u nedjelju, 12. ožujka, izađu na izbore i glasaju za Centar.

Kako je pak naglasio nositelj liste za Škurinje Mateo Žmak, svakodnevno razgovaraju s građanima, osluškujući prijedloge o tome što bi u svojim kvartovima željeli poboljšati i koje probleme smatraju prioritetima. „Naš jedini cilj je razvoj i poboljšanje riječkih kvartova, kako bi ih učinili boljim i kvalitetnijim mjestom za život. Kada je konkretno riječ o Škurinju, zalagat ćemo se za izgradnju dječjeg vrtića, a u fokusu nam je i obnova igrališta u ulici Škurinjskih žrtava. Jedna od naših ambicija je i asfaltiranje opasnog zavoja kod okretišta autobusa prema Tibljašima, ali i postavljanje zrcala na mjesta sa slabijom preglednošču, kao pomoć vozačima za sigurnost u prometu“, kazao je Žmak, naglasivši da će riječkim kvartovima, ako im građani ukažu povjerenje, upravljati odgovorno i transparentno.

Nositeljica liste Centra za odbor Brajda-Dolac je Nina Vlah, za Gornje Vežice Stanislava Šćulac Vlajnić, na Kantridi Laura Katić, Kozali Marko Peračković, Mlaci Mia Merlak, Škurinju Mateo Žmak, Artur Moraal na Vojaku, Sofija Bukvić na Zametu i Franka Romčević Prgić u odboru Luka.