Puljak: "Hitno sanirati područje bivše tvornice Dalmacija Dugi Rat"

Saborska zastupnica Marijana Puljak pozvala je ministra Tomislava Ćorića, ministarstvo i Državni inspektorat, da ne nasjednu na najnovija lažna obećanja investitora u Dugom ratu te omoguće općini Dugi Rat da putem EU fondova pokrene sanaciju prostora bivše tvornice, na čijem se zemljištu nalazi više od 200 tona troske.

"Investitor je bio dužan do kraja 2019. sanirati prostor koji je onečistio, a nakon toga sanaciju je trebali napraviti država. To se do danas nije dogodilo. Kancerogene čestice su u zraku, a krom je nađen i u prvoj stolici novorođenčadi!", rekla je Puljak, upozorivši da su upravo u tijeku pregovori o nagodbi investitora s državom, dok se u pozadini najvjerojatnije krije želja za vrijednim zemljištem.


"Od sanacije opet neće biti ništa i zdravlje građana će se nastaviti ugrožavati. To trebamo spriječiti i osigurati hitnu sanaciju", kazala je. Sve saborske zastupnike iz 10. izborne jedinice pozvala je da se ovu nedjelju pridruže građanima na prosvjedu u Dugom Ratu i tako ukažu na ozbiljan problem koji se odražava na zdravlje građana.

Cijeli govor pogledajte OVDJE