Puljak: Uvođenje novog poreza dovest će do daljnjih poskupljenja i još većeg siromašenja građana"

"Prvi smo u Europi kad treba uvesti nove poreze i tako puniti državni proračun. Zašto nismo prvi kada poduzetnike treba podržati da kreiraju nove vrijednosti i otvaraju nova radna mjesta? Zašto nismo prvi u poštivanju zakona i borbi protiv onih koji kradu?", upitala je Marijana Puljak u Saboru, istaknuvši da će uvođenje novog poreza dovesti do daljnjih poskupljenja i još većeg siromašenja građana.

Kako je pojasnila, Hrvatska je već sada jedna od država s najvećim poreznim opterećenjem u svijetu i gomilom birokratskih prepreka za poduzetnike, a uvođenjem još jednog poreza šalje se poruka da je loše biti uspješan.

"Proračun države se puni nikad bolje, prihodima od PDV-a, i ako itko ima 'ekstraprofit', onda je to državni proračun. Uvođenje novog poreza ograničit će investicije te rast i razvoj poduzeća i cijelog gospodarstva", rekla je zastupnica Centra.

Prema njezinom mišljenju, ovo je idealan trenutak da država smanji birokratski aparat, poreze i parafiskalne namete i tako pomogne poduzetnicima i građanima. "Nažalost, kao i do sada, Vlada provodi promašene ekonomske politike koje nemaju za cilj pomoći građanima, već napuniti proračun kako bi se moglo nastaviti s promašenim politikama dijeljenja novca podobnima i hranjenja aparata koji jamči opstanak društvenog statusa quo. Politike koje su nas dovele u ovaj problem, ne mogu nas iz njega izvući", kazala je Puljak.

Cijeli govor pogledajte OVDJE