Puljak upozorila na devastaciju uvale Vruja

Saborska zastupnica Centra Marijana Puljak u slobodnom govoru osvrnula se na ilegalnu gradnju na zemljištu u vlasništvu države, kojom se već 20 godina nepovratno devastira prekrasna jadranska uvala Vruja. 

"Ovo je ogledni primjer neefikasnosti cijelog sustava hrvatske države, svih ministarstava, agencija, institucija i cijelog pravosuđa. Gospodin Latković ruga se sa svima nama već 20 godina", poručila je Puljak, podsjetivši da uvalom Vruja kao koncesionar upravlja vlasnik tvrtke "Point", poduzetnik Stipe Latković.

"Prije dvadeset godina je počeo krčiti tzv. „vatrogasni put“ od Jadranske magistrale do svojih apartmana, u uvali u koju se stoljećima prije moglo doći samo brodom, s mora. Od samih početaka njegove nelegalne radnje su prijavljivane inspekcijama i od tada traje ping-pong između Latkovića i državnih institucija. Izdavana su brojna rješenja o zabrani radova i uklanjanju nelegalnih objekata, ali on bi se žalio svaki put i nastavljao raditi. Tako smo dogurali do 20 godina neprekidne gradnje", kazala je zastupnica.

Istaknula je i kako je krajem 2018. skupština Splitsko-dalmatinske županije jednoglasno odlučila da oduzima koncesiju Latkoviću na pomorsko dobro na Vruji, što je značilo da se njim mogu koristiti svi građani. "Hrvatske šume imaju nadležnost nad određenim dijelom površine iznad uvale te su i one podnijele prijave, obračunali šumsku štetu i pokrenule tri postupka pred Trgovačkim sudom u Splitu, jedan prekršajni postupak koji je po žalbi u tijeku pred Visokim prekršajnim sudom te kaznene prijave policiji i nadležnoj inspekciji", upozorila je. 

Zbog ovog slučaja uputila je zastupničko pitanje na šest ministarstava, čije odgovore možete pročitati OVDJE

Pogledajte VIDEO