Puljak podržao segetske vijećnike kojima su upućene prijetnje

Ivica Puljak i Bojan Ivošević danas su u Segetu, na poziv općinskih vijećnika Nezavisne liste Vrime je Ante Barade i Luke Jadrića, trebali sudjelovati na javnoj tribini o transparentnom trošenju javnog novca. Međutim, tribina je spriječena i neće se održati.

Kako je na konferenciji za medije upozorio Puljak, Općina Seget vlastitim je vijećnicima odbila ustupiti prostor za njeno održavanje, iako na to imaju pravo. Zbog prijetnji i straha od odmazde, od iznajmljivanja prostora za tribinu odustali su i ugostiteljski objekti.

"Kulminacija svega bila je jučerašnja prijetnja smrću koja je Antu Baradu dočekala u obliku grafita na zidu pored obiteljske kuće“, rekao je Puljak koji je vijećnike potom pozvao u Split. „Mi smo naš grad oslobodili od HDZ-a i pružit ćemo kolegama potpunu podršku da se to jednog dana dogodi i u Segetu. Poštene i uporne građane koji rade za dobrobit i razvoj svog mjesta, nikakve prijetnje ne mogu zastrašiti", poručio je.

Prema riječima Ante Barade, demokracija u Općinu Seget nije stigla. "Biti oporbeni vijećnik u Segetu znači preuzeti određeni rizik na sebe i obitelj, prijatelje. Samim tim što krećete protiv Vinka Zulima i HDZ-a, dolazite u problem i budete stjerani u kut. Kolega Jadrić i ja smo došli na ideju da pokažemo kako funkcionira Grad Split i kako se transparentno troši novac. Dogovorili smo se da organiziramo javnu tribinu na kojoj bi govorili Puljak i Ivošević. Poslali smo službeni mail Općini da nam ustupi prostorije na koje imamo pravo, ali nikakav odgovor nismo dobili. Otišli smo u Općinu i skoro smo bili izbačeni na glavu", rekao je Barada, dodajući da odgovor do danas nisu dobili. 

Za tribinu su potom pokušali unajmiti neki ugostiteljski objekt, no zbog prijetnji i straha od odmazde, ugostitelji nisu željeli iznajmiti prostor.  "Nećemo odustati. Tražit ćemo da nam se omogući održavanje tribine u prostorima Općine i tražit ćemo policijsku zaštitu. Zamislite općinu, grad, državu u kojoj se javna tribina mora održavati pod policijskom zaštitom", kazao je Barada, najavljujući da će o svemu obavijestiti i najviša tijela u EU, kao i Dubravku Šuicu, europsku povjerenica za demokraciju i demografiju.