Puljak o Bačićevoj smjeni: "Nije trebalo čekati uhićenje"

„Nije trebalo čekati uhićenje. Kazimir Bačić odavno je trebao biti smijenjen, radi stanja na HTV-u, zbog devastacije javnog, nazovimo ga pravim imenom: stranačkog medijskog servisa. Ne samo on, već i svi njegovi suradnici koji su jednako odgovorni za sve ono što se na HTV-u danas događa“, poručila je Marijana Puljak u saborskoj raspravi o razrješenju glavnog ravnatelja HRT-a.

Poručivši da je program kontaminiran revizionističkim ispadima, podsjetila je na netransparentno upravljanje javnim novcem, sramotne tužbe protiv novinara i nakladnika, aferu seksualnog uznemiravanja, kao i na veliki novinarski prosvjed na kojem je zatražena smjena vodstva. „Sve to nije bilo dovoljno da vladajući, kao ni resorna ministrica, smjene Bačića i njegove jatake“, rekla je zastupnica Centra.

„Kazimir Bačić otići će u povijest. Međutim, HRT i dalje ostaje u rukama onih čiji način upravljanja s milijardu i 300 milijuna kuna pretplatničkog novca izaziva brojne prijepore. Ostaju oni koji su javni servis pretvorili u servis vladajućih. Podržat ćemo smjenu Kazimira Bačića, ali ne i imenovanje Renata Kunića jer je to nastavak iste politike koja je i upropastila HTV“, zaključila je Puljak.

Pogledajte govor: