Puljak o predsjedniku HGK: "Izabran je predstavnik stare Hrvatske, korupcije i klijentelizma"

Marijana Puljak u saboru je izrazila nezadovoljstvo izborom Luke Burilovića za predsjednika Hrvatske gospodarske komore.

Kako je tom prilikom naglasila, umjesto predstavnika nove, moderne Hrvatske, uspješnog poduzetnika Dražena Oreščanina koji je svoj put gradio bez politike i stranačkih veza, izabran je predstavnik stare Hrvatske, zemlje koja je zbog korupcije i klijentelizma na dnu svih rang lista u Europi.

"HDZ-u bliski kadar Luka Burilović, vlasnik je diplome privatnog fakulteta koji se našao na udaru zbog lažnih i sumnjivih diploma. Posjeduje i diplomu Visoke poslovne školu Višnjan, koju su kasnije zatvorili jer nije bila dovoljno kvalitetna. Na tim diplomama temeljio je poslijediplomski studij na Ekonomskom fakultetu u Osijeku pa je prošle godine postao i doktor znanosti", podsjetila je Puljak, upozorivši da je takav potez iznimno teško ostvariti kroz Hrvatski kvalifikacijski okvir, budući da je uvjet za doktorske studije završen sveučilišni, a ne stručni studij.

Napomenula je i da Statut HGK propisuje kako predsjednik te organizacije mora imati 10 godina iskustva na upravljačkim pozicijama u gospodarstvu te da su sudovi ranije potvrdili da Burilović nema potrebne uvjete za obnašanje te funkcije. 

Govor pogledajte OVDJE