Puljak u Nedjeljom u 2: "Zavrnuli smo špine raznim interesnim skupinama u gradu"

Ivica Puljak gostovao je u emisiji Nedjeljom u dva, a sa Aleksandrom Stankovićem razgovarao je o novim izborima u Splitu i ostalim aktualnostima na političkoj sceni. 

"HDZ sustavno uništava ovu zemlju već 30 godina. Hrvatska je na dnu Europske unije, iz nje je iselilo milijun ljudi. U Splitu smo počeli s demontiranjem takvog načina upravljanja i osnovni razlog zašto idemo na izbore je da pitamo građane podržavaju li taj smjer koji smo zacrtali ili vraćanje na staro, na Keruma i HDZ “, kazao je Puljak u emisiji, dodajući da su zavrnuli 'špine' i zaustavili tokove novca raznim interesnim skupinama u gradu koje zato vrše velik pritisak. Istaknuvši da se ne želi pretvoriti u jednog od onih istih političara, kakvi su bili na vlasti prije njih, rekao je da mu politika nije dala kruh. "Ne živim od toga i zato neću pristajati na kompromise", poručio je Puljak. 

Govoreći o Bojanu Ivoševiću, naglasio je kako je riječ o je čovjeku jako velike energije. "Čovjek koji je uz tu veliku energiju napravio i neke velike greške. No te greške nisu toliko velike da bih ga se odrekao ili da bi ga se Splićani odrekli”, naveo je Puljak. Na pitanje zašto mu nije ponudio poziciju savjetnika te tako izbjegao izbore, odgovorio je kako bi to bila stara politika. 

"To su predlagali Kerum i HDZ i naši bivši partneri. Ja nisam niti takav čovjek niti političar. Ako je dobar za savjetnika, onda je dobar i kao zamjenik gradonačelnika. To bi tek bila ona politika protiv koje se mi borimo. Ja sam mogao i druge stvari raditi, mogao sam većinu u Gradskom vijeću sklopiti u kavanama, konobama, kupujući žetončiće, ali to nisam radio niti to želim raditi. Većinu u Gradskom vijeću će izabrati građani na izborima", rekao je. 

Pogledajte Nedjeljom u dva: