Puljak nakon pobjede: Bit ću gradonačelnik svih građana Splita

Kandidat Centra Ivica Puljak novi je gradonačelnik Splita. Odlučili su tako građani na izvanrednim izborima održanim u nedjelju, 10. srpnja. 

“Zahvaljujem svima, i onima koji su glasali za nas i onima koji su glasali za druge! Ja ću biti gradonačelnik svima. Građani su donijeli odluku da Split bude grad bez povlaštenih, s javnim natječajima. Ovo što će se događati Splitu je jedan način života”, poručio je Ivica Puljak, nakon objave rezultata izbora i pozvao sve građane Hrvatske da prate što će se događati u Splitu.
“Vjerujem da je to put za cijelu Hrvatsku. Treba biti ponosan na grad Split i siguran sam da ćemo biti ponosni. Naši prvi potezi bit će da prvi dan okupimo direktore javnih tvrtki i pročelnike i predočimo im nacrt razvoja grada u javnom interesu”, najavio je gradonačelnik Splita, dodajući da tu funkciju želi obnašati dva puna mandata.

Zajedno sa svojim zamjenicima Bojanom Ivoševićem i Antonijom Kuzmanićem, Puljak će voditi Split sljedeće tri godine, do redovitih lokalnih izbora u proljeće 2025., a među prvim projektima kojima će se pozabaviti po preuzimanju vlasti, izdvojio je Karepovac i Žnjan.