Puljak: "Na nove izbore idemo zajedno, kao pobjednički tim"

Gradonačelnik Splita Ivica Puljak i zamjenik Bojan Ivošević potvrdili su u četvrtak da podnose ostavke. Split ide na nove izbore, a kako je poručio Puljak, oni će biti referendum o budućnosti ili prošlosti, redu ili neredu.

„Novi izboru u Splitu bit će referendum o budućnosti ili prošlosti, referendum o redu ili neredu. Siguran sam da će građani potvrditi smjer koji smo mi zacrtali, a to je smjer budućnosti i smjer reda“, rekao je Puljak na konferenciji za medije. Najavio je da će ostavke uručiti sljedeći tjedan, kada završe sve tehničke detalje, kako bi tranzicija bila uredna, a grad ne bi ostao blokiran u vrijeme izbora i kampanje.

„U nove izbore idemo zajedno, kao pobjednički tim. Zamjenik ivošević i ja ćemo dati ostavke, a zamjenik Antonio Kuzmanić će ostati na svojoj poziciji i upravljati gradom kao povjerenik do izbora. On će brinuti da hladni pogon grada funkcionira i s te pozicije neće sudjelovati u kampanji“, istaknuo je, dodajući i da ostavka nije uvjetna. 

„Sve političke opcije se slažu da se raspusti gradsko vijeće i smatram da bi bilo dobro da se to napravi što prije i da idemo zajedno na izbore za gradsko vijeće, gradonačelnika i njegov tim, ali i kotarske izbore i na taj način uštedimo novac poreznih obveznika. Odluku nismo donijeli preko koljena, već nakon vrlo pažljivog razmatranja. Želimo pokazati građanima da nismo političari koji se grčevito bore za fotelje, nego se bave isključivo javnim interesom i ne boje pitati svoje građane što oni žele“, pojasnio je.

Kako je zaključio, Bojan Ivošević nije teret. „On je nosio teret prošlih vlasti i nereda koji je vladao u Splitu. Uvodio je red i ja ga se ne odričem. Vjerujem da jedan verbalni gaf ne može odrediti čovjeka u onom bitnom. Svi smo griješili u životu, ali je važno ono što smo radili prije i poslije toga“, zaključio je Puljak.