Puljak: "Moćnici su uvijek mali i nemoćni pred jakim ženama"

Predsjednik Centra i gradonačelnik Splita Ivica Puljak čestitao je Dan žena porukom ruskoj oporbenoj političarki Juliji Galjaminovoj, poručivši da ga tako čestita i mnogim drugim neimenovanim neustrašivim ženama.

„Julia Galjaminova u ovom trenutku prolazi žrtvu Putinova režima u Moskvi. Prema nama dostupnim informacijama, pritvorena je zbog javnog iskazivanja otpora politici aktualnog ruskog režima i rata u Ukrajini. Među uhićenim prosvjednicima u Rusiji nalaze se i druge hrabre Julije koje danas ne smijemo zaboraviti“, kazao je Puljak, ističući da diktatori i politički grubijani kroz čitavu povijest pokazuju strah od suočavanja s iskrenim i hrabrim ženama.

„Moćnici su uvijek mali i nemoćni pred jakim ženama. Nasilnici, pa tako i politički grubijani, svoj unutarnji kukavičluk pokazuju strahom od slobodnog glasa žena. Da u njima ima stvarnog ljudskog i političkog dostojanstva, Putin i Lavrov bi danas umjesto lažnih, uputili stvarne čestitke konkretnim ženama koje se glasno ne slažu s njihovom politikom - oslobađanjem od politički motiviranih presuda“, kazao je predsjednik Centra, čestitavši Dan žena svim hrabrim ruskim Julijama.