Puljak: "Kad god HDZ zabrlja, potežu se dimne zavjese - zastupnici bi se i tukli ako treba"

"Poštovane kolegice i kolege, ja bi se tukla", poručila je Marijana Puljak u Saboru, aludirajući na situaciju u kojoj je ovog tjedna zamalo došlo do fizičkog obračuna između dvojice saborskih zastupnika, Hrvoja Zekanovića i Mira Bulja. 

"Ima li netko među vama dovoljno hrabar da mi se suprotstavi? Možda kolega ratnik Ante Bačić da pokaže vojničke vještine s prijemnog za ratnu školu povlaštenog statusa", rekla je Puljak. "Kad god HDZ zabrlja i otkliže u teške afere, pljačke i korupciju, odmah se potežu dimne zavjese da skrenu pozornost na nešto drugo. Odmah se pune mediji bilo čime da se ne bi pisalo o onom što je bitno. Odmah bi se zastupnici i tukli ako treba. Pa tako dođu na Antikorupcijsko vijeće i izazivaju tuče umjesto da ispituju kako je došlo do korupcije i pljačke", dodala je zastupnica Centra.

Poručila je i da izaziva sve one hrabre HDZ-ovce koji bi sad gradili stadione. "Koliko stadiona ćete izgraditi? Točno onoliko koliko ste zgrada temeljito obnovili u Zagrebu i kuća na Baniji. Kako vas nije sram tako refleksno lagati na jednu rečenicu kojom ste prozvani da jedna od boljih reprezentacija svijeta nema stadion. I evo vi odmah krenuli graditi pet, deset. Nacrti, planovi i papiri su nebitni, vi već gradite", rekla je. 

Tukla bi se, kazala je, i s rektorom Borasom. "Napokon bivšim rektorom koji je od zagrebačkog sveučilišta učinio no name sveučilište. Ali napokon je otišao i ne vratio se takav nikad više. Tukla bi se i s ministrom Fuchsom koji je potpuno izbrisao spomen izvrsnosti i etike u novom Zakonu o znanosti i tako upropastio budućnost cijele zemlje", istaknula je. 

Pogledajte cijeli govor: