Puljak: "Imamo 400.000 razloga za smjenu vlasti"

Nakon što su i službeni rezultati novog popisa stanovništva pokazali da je iz Hrvatske u posljednjih 10 godina odselilo gotovo 400 tisuća ljudi, predsjednik Centra, gradonačelnik Splita Ivica Puljak poručio je kako se ovim podacima samo potvrđuje teza da je najbolja demografska mjera micanje HDZ-a s vlasti.

Predstavljeni rezultati otpisa stanovništva potvrda su naše teze da je micanje HDZ-a s vlasti jedina učinkovita demografska mjera. Građani Hrvatske imaju točno 396.360 razloga za smjenu odgovornih, a to su oni koji su u tom razdoblju upravljali zemljom. Ove porazne brojke pokazat će se još gorima kada Državni zavod za statistiku obradi podatke o strukturi stanovništva, jer znamo da Hrvatsku u najvećoj mjeri napuštaju mladi, radno sposobni ljudi. Punih deset godina njih ispraćamo iz zemlje, umjesto da ispratimo s vlasti one zbog kojih odlaze“, poručio je predsjednik Centra Ivica Puljak, komentirajući prve službene rezultate popisa stanovništva, predstavljene u petak u Zagrebu.

Poražavajuće brojke koje kažu da u Hrvatskoj danas živi tek 3,9 milijuna stanovnika, smatra nepobitnim matematičkim pokazateljem da ova država ne služi potrebama svojih građana i da budućnost u njoj, ako nastavi u istom smjeru, mogu graditi isključivo pripadnici elita za čije je potrebe sustav očito krojen. „Brojke na papiru možda mogu djelovati apstraktno, ali njihovu težinu najbolje ilustrira podatak da smo ostali bez više od dva grada veličine Splita ili bez 11 punih stadiona veličine Poljuda. Ako osam tisuća autobusa punih ljudi koji su otišli iz Hrvatske posložimo na cestu, napunili smo autoput od Zagreba do Karlovca i natrag“, rekao je Puljak.

Jedino rješenje, kako je naglasio, vidi u korjenitim promjenama i provođenju velikih strateških reformi koje aktualna vlast očito ne namjerava ili nije sposobna provesti. „Iz ovog stanja Hrvatsku sigurno neće izvući oni koji su je u to stanje i doveli. Naši građani imaju pravo na poštenu vlast koja će im pružiti priliku da u ovoj zemlji dostojanstveno žive i rade, a vjerujem da će to prvom prilikom i pokazati. Naravno, pod uvjetom da do te prve iduće prilike ne odu i oni koji su u Hrvatskoj ostali“, kazao je Puljak.

Razloge brutalno visokim brojkama iseljenih treba, kako zaključuje, tražiti u brojnim korupcijskim aferama kojima svakodnevno svjedočimo, lošim uvjetima rada za poduzetnike, katastrofalno lošem stanju u zdravstvu i pravosuđu i svim političkim potezima koji su Hrvatsku pozicionirali na samo dno Europske unije, a kojima nas je HDZ proteklih nekoliko godina redovito častio.