Orešković za N1: "Sustav unutarnje kontrole nad radom sudaca ne postoji"

Saborska zastupnica Centra Dalija Orešković gostovala je u emisiji Izvan okvira, televizije N1, u kojoj je komentirala aktualna politička pitanja.

"Ova uhićenja potvrđuju da sustav unutarnje kontrole nad radom sudaca ne postoji. Kod ovih konkretnih sudaca mislim da se davnih dana moglo primijetiti da u njihovom radu, djelovanju i ponašanju, kako u sudnici i izvan nje, nešto nije u redu. Mislim da su i njihovi kolege mogli primijetiti da njihova odjeća i stil života ne dogovara plaći", poručila je Orešković, komentirajući uhićenja osječkih sudaca.

Dodala je da se sustav provjera imovinskih kartica svodi na kontroliranje forme, ali sustavna provjera ne postoji. "Problem vidim u ovlastima i djelokrugu rada Državnog sudbenog vijeća koje je ad hoc tijelo. Ne radi se o ljudima koji posao DSV-a obavljaju kao stalno zanimanje”, kazala je. 

 

Govoreći o istupima predsjednika Zorana Milanovića, istaknula je da napad s političke razine u kojem se generalizira stanje i pritom iskrivljuju statistički podaci, kao i čitav niz objektivnih podataka, govore u prilog tome da najglasniji imaju svoj alternativni politički cilj, a ne ukazati na probleme ili predložiti kako da se problemi riješe.

 

Emisiju pogledajte OVDJE