Orešković: "Sustav se korumpira malim, sitnim uslugama, dodvoravanjem i poltronstvom"

"Očito jedio dio društveno-političke elite smatra da ima pravo na privilegirani status u društvu", kazala je Dalija Orešković za N1, komentirajući cijepljenje preko reda.

Saborska zastupnica Dalija Orešković gostovala je u emisiji Novi dan televizije N1, a komentirajući cijepljenje preko reda, istaknula je da jedan dio društveno-političke elite očito smatra da ima pravo na privilegirani status u društvu. "Sustav se korumpira malim, sitnim uslugama, dodvoravanjem i poltronstvom”, rekla je Orešković, a ustvrdila je i da javnost ima pravo znati tko je sve cijepljen protiv covida-19. “Vlast se postavila na način ‘mi možemo što hoćemo i tako ćemo se ponašati’, ne propituju krive postupke i ne traže odgovornost”, kazala je saborska zastupnica Centra.

Problem vidi i u tome što od samog početka nije postojao jasan plan i registar cijepljenja te smatra da ćemo sada vrlo teško doći do podataka tko je zloupotrijebio svoju moć, čime sustav štiti i sam sebe. “Krajnje je naivan bilo tko tko vjeruje obećanjima ove vlade, članovima HDZ-a i Nacionalnog stožera”, naglasila je, dodajući i da je cijela situacija oko cjepiva kod nas nakaradna, a povjerenje građana je izgubljeno.

Cijelo gostovanje pogledajte OVDJE