Orešković o uhićenju Horvata: "Ovo moglo uzdrmati vladajuću većinu više nego bilo koja afera do s"ada

Dalija Orešković komentirala je uhićenje ministra Darka Horvata, istaknuvši kako oporbeni zastupnici već dugo ukazuju da kompletna Vlada Andreja Plenkovića generira čitav niz velikih korupcijskih afera o kojima se puno piše u medijima, no to vrlo slabo prate radnje nadležnih državnih tijela.

"Naslućujem da bi ovo moglo uzdrmati vladajuću većinu više nego bilo koja korupcijska afera do sada. Više me brine to što se sada istražuju raniji slučajevi, dok istovremeno imamo svježe slučajeve", kazala je Orešković za Nacional

“Posebno zabrinjava da se ovdje ponovo ispituju neke ranije radnje, a da tek sada imamo situaciju da se provodi pretres. Istovremeno, imamo aktualne afere u kojima nismo vidjeli da su tijela kaznenog progona i istražna tijela na isti način upala u Državne nekretnine, da bi što prije izuzela dokumentaciju koja bi mogla biti dokaz u kaznenom postupku", rekla je zastupnica Centra, pojasnivši da se sa sve većim protokom vremena kompromitirajući dokazi mogu ukloniti ili prilagoditi. 

"Ne smije se čekati, već sve što je sporno, a moglo bi poslužiti u kaznenom postupku, nadležna tijela trebaju izuzeti čim prije. Ako se ovdje radi o prikrivenoj smjeni ministra Horvata, onda tek imamo puno ozbiljniji problem nego što je sama inkriminacija ministara koji se ovdje istražuju. To bi značilo da Plenković doista ima DORH i ostala državna tijela na daljinskom upravljaču“, upozorila je.