Nižetić Šiletić: "Autocestu po km plaćamo najskuplje u državi"

Predstavnica Centra u Općinskom vijeću Općine Križ Nataše Nižetić Šiletić na posljednjoj sjednici ukazala je na problem nedostatka učitelja u produženom boravku lokalne osnovne škole, a kao jedan od ključnih problema općine izdvaja slabu prometnu povezanost sa Zagrebom, udaljenim od Križa svega 50 kilometara. 

Na posljednjoj sjednici Općinskog vijeća Općine Križ, održanoj krajem listopada, predstavnica Centra Nataša Nižetić Šiletić ukazala je na problem nedostatka učitelja u produženom boravku lokalne osnovne škole. U školi je boravak organiziran za učenike prvih i drugih razreda, a financira ga upravo Općina. Međutim, na raspolaganju je samo jedna učiteljica pa ako je na bolovanju, produženi boravak u toj se školi ne održava. „Ukazala sam na taj problem i složili smo se da Općina treba platiti i zamjenu, a ne da tada boravka uopće nema. Drago mi je da je moj prijedlog prihvaćen“, kaže Nižetić Šiletić. Na sjednici je prihvaćen i njezin prijedlog za subvencioniranje kastracije i sterilizacije pasa i mačaka u dvije obližnje veterinarske ambulante.

Kao jedan od gorućih problema općine, predstavnica Centra navodi lošu prometnu povezanost sa Zagrebom, udaljenim od Križa svega 50 kilometara. „Vlak vozi s kašnjenjima od jedan i pol do dva sata, autobusne linije nemamo ni u kojem smjeru, a autocestu po kilometru plaćamo najskuplje u državi“, pojašnjava vijećnica. Stoga je na jednoj od proteklih sjednica općinskog vijeća ukazala na ovaj problem, no odgovoreno joj je da općina ne može utjecati na prijevoznike.

Podsjetimo, Nižetić Šiletić u politiku se aktivno uključila na prošlim lokalnim izborima. Punih 28 godina učiteljica je u lokalnoj osnovnoj školi koja broji 450 đaka, trenutno je predsjednica Školskog odbora, a ujedno i dugogogodišnja aktivna članica Društva Naša djeca. U svojoj sredini zalaže se za dostupnost obrazovanja i zdravstvene zaštite, kao i privlačenje mladih ljudi u Križ, a zbog toga se i na sjednicama vijeća, kako ističe, u najvećoj mjeri fokusira na probleme djece i mladih.