Račić: "Dok nam glavna tema ne bude stručnost, ni gradu ni državi neće biti bolje"

U okviru 2. sjednice Gradskog vijeća Grada Rijeke, održana je rasprava o prijedlogu za izbor stalnih odbora Gradskog vijeća Grada Rijeke. Kako je tom prilikom naglasio Marin Račić, predstavnik Centra u vijeću, osnovni kriterij pri odabiru članova odbora trebala bi biti stručnost. 

„Dok nam glavna tema ne postane stručnost, ni gradu ni državi neće biti bolje! Mi pričamo o kvotama i postocima, pa kakve to veze ima? Kako mislimo da će odbor koji nema 100 posto ljudi iz struke napraviti nešto dobro, dati kvalitetna rješenje i prijedloge kako bi gradu, županiji i svima ostalima bilo bolje?“, upitao je Marin Račić, predstavnik Centra u Gradskom vijeću Grada Rijeke, tijekom rasprave o prijedlogu za izbor stalnih odbora Gradskog vijeća Rijeke.

„Ako pričamo o stručnosti, onda mi molim vas, objasnite kako liječnik može biti predsjednik Odbora za gospodarstvo? Koje su točno poveznice? Bilo bi lijepo da sljedeće četiri godine radimo na tome da stručnost bude primarna, umjesto da pričamo o kvotama i postocima jer nas to neće daleko dovesti", rekao je Račić.

Pogledajte VIDEO