Ivica Puljak za Express: "HGS i HDZ nanijeli su neizmjerno veliku štetu Splitu"

"Neodgovorna politika, korupcija i klijentelizam nisu upropastili Split samo na vidljivoj, opipljivoj razini, već su uz to trajno narušili optimizam i vjeru građana da može biti bolje", poručio je u razgovoru za Express kandidat za splitskog gradonačelnika Ivica Puljak.

"To je ono što želim promijeniti i pokazati im da pošteni, časni ljudi, s jasnom vizijom, znanjem i željom mogu ponuditi više i da Split može postati grad u kojem svi vole i žele živjeti", rekao je Puljak. Najvećom prijetnjom smatra mogućnost da vlast u Splitu ostane u rukama istih ljudi koji ga upropaštavaju više od desetljeća pa smatra vrlo važnim da građanski Split ne rasipa glasove.

Na pitanje je li grijeh plagirati dijelove doktorata, odgovorio je da mu je o tome pomalo neugodno govoriti jer ne može pojmiti da takvo što uopće postoji. "Plagiranje je s razlogom zabranjeno i predstavlja tešku povredu obveza, ali ujedno predstavlja potpuni izostanak odgovornosti i časti. Svatko tko se usudi kopirati i sebi pripisati zasluge za tuđi rad lišen je osnovne sposobnosti razlikovanja između dobrog i lošeg", rekao je.

Pročitajte cijeli intervju: