Ivica Puljak predstavio izborni program

Kandidat Centra za gradonačelnika Splita Ivica Puljak danas je predstavio svoj program, poručivši da će povratkom u Gradsku upravu sa svojim timom, nastaviti tamo gdje su stali.

S kandidatima za zamjenike Bojanom Ivoševićem i Antonijom Kuzmanićem govorio je, među ostalim, o plaži Žnjan koju namjeravaju dovršiti do ljeta 2024. Osvrnuo se i na projekt tehnološkog parka Dračevac, čija bi gradnja trebala početi krajem mjeseca, kao i na projekte za četiri vrtića koja su izradili, a planiraju ih izgraditi do kraja mandata. Dva vrtića, Pujanke i Kila, bit će gotovi do rujna 2023. godine.

“Split će biti jedno od najboljih mjesta u Hrvatskoj što se tiče standarda odgoja i obrazovanja​”, najavio je Puljak, dodajući da planiraju pet novih školskih sportskih dvorana, izgradnju nove zgrade škole na Kili, a potom i na Sirobuji. ​Naglasio je da je pred njima i novi sustav gospodarenja otpadom, čiji je cilj povećati odvajanje otpada na 50 posto, i to do kraja 2024.

Puljak je predstavio i projekt urbane mobilnosti, koji uključuje poboljšanje javnog prijevoza, izgradnju garaža, nove biciklističke staze, proširenje pješačkih zona i povećanje sigurnosti prometa, a bilo je riječi i o Domu mladih kojeg će dovršiti. “Taj projekt mi je posebno pri srcu i kada ga realiziramo, bit će to konačan kraj Mediteranskih igara iz 1979. godine”, istaknuo je kandidat Centra, naglasivši da su zacrtali dobar smjer. “Nadamo se da će građani na izborima birati između reda i nereda, prošlosti i budućnosti​”, zaključio je.