Ivica Puljak novi predsjednik Centra

„Povjerenje koje su nam na lokalnim izborima ukazali građani Splita pokazatelj je da oni žele stvarne promjene. Sve što u Splitu radimo dokaz je da su te promjene zaista moguće, ali i da polako sazrijeva trenutak u kojem će Hrvatska odbaciti ukorijenjene političke modele. Centar će pokazati da ima snagu biti nositelj tog trenutka i takvih promjena“, najavio je novi predsjednik Centra Ivica Puljak.

 

Velikom većinom glasova delegata na online izbornoj skupštini, Ivica Puljak izabran je za predsjednika Centra. Saborska zastupnica Dalija Orešković nova je politička tajnica stranke. Za potpredsjednike su izabrani dosadašnji supredsjednik i predstavnik Centra u Gradskom vijeću Grada Rijeke Marin Račić i politologinja Lana Pavić.

„Drago mi je što su moje stranačke kolege prepoznale motivaciju da znanje i želju za promjenama u društvu, sada kroz ulogu predsjednika 'preslikam' i na naše druge razine djelovanja. Moj je cilj unaprijediti Centar u organizaciju koja je potpuno spremna preuzeti odgovornost za promjenu Hrvatske u jedno otvoreno, moderno i tolerantno društvo kojem  stremimo“, rekao je Puljak.

Navodeći da je Centar u Splitu pokrenuo potpuno novi smjer razvoja grada, novi predsjednik stranke podsjetio je da su odbili sve oblike političke trgovine i podilaženja privatnim interesima te pokazali da se gradom može upravljati odgovorno, uspješno i transparentno. „Povjerenje koje su nam na lokalnim izborima ukazali građani drugog najvećeg grada u Hrvatskoj, pokazatelj je da žele stvarne promjene. Sve što radimo i što ćemo raditi u Splitu, dokaz je da su te promjene zaista moguće, ali i da polako sazrijeva trenutak u kojem će cijela Hrvatska odbaciti ukorijenjene, istrošene političke modele. Centar će vrlo brzo pokazati da ima snagu biti nositelj tog trenutka i takvih promjena. Naravno, pred nama je jako puno posla, ali svojim dugoročnim djelovanjem pokazat ćemo da Hrvatska može postati uređeno društvo koje pripada građanima, a ne uvriježenim političkim klanovima“, rekao je Puljak.

„Ja ću i dalje biti u potpunosti posvećen ulozi gradonačelnika Splita, kojeg vidim kao glavni grad promjena, a kao predsjednik stranke pomoći ću ostalima da te promjene raširimo po cijeloj Hrvatskoj, na svim razinama“, poručio je.

Prema riječima Dalije Orešković, vizija i cilj Centra je pravno uređena država, u čije institucije građani mogu imati povjerenje. „To je ono što Hrvatska nije izgradila u proteklih 30 godina. Želimo državu utemeljenu na načelima pravednosti, koja neće biti samo mrtvo slovo zapisano u odredbama Ustava, već pravednost koja se osjeti i živi“, rekla je Orešković, dodajući da su za uspjeh nužni ljudi koji imaju znanje, integritet i hrabrost provesti ključne reforme države, bez sitnih osobnih ili stranačkih kalkulacija. „Na sljedećim parlamentarnim izborima želimo se boriti za preuzimanje odgovornosti u budućoj vlasti i biti spremni za njezino obnašanje, onako kako to danas u Splitu radi Ivica Puljak, kojem čestitam na izboru i prihvaćanju dužnosti predsjednika Centra“, zaključila je.