Ivica Puljak: "Dok mi radimo ozbiljne stvari, u vijeću se bave politikanstvom"

Nakon što je vijećnik Centra Igor Skoko na sjednici zatražio raspuštanje Gradskog vijeća, gradonačelnik Splita Ivica Puljak poručio je da Split stagnira već nekoliko mandata jer je taoc politikanstva. "Ako se Gradsko vijeće ne raspusti, to znači da su ovi koji zazivaju nove izbore kukavice", rekao je Puljak. 

"Situacija u Gradskom vijeću bi bila mirna i stabilna da smo pristali trgovati direktorskim foteljama u gradskim poduzećima. Nismo, niti ćemo. Grad Split je već nekoliko mandata taoc politikantstva u vijeću i zato stagnira. Prije četiri mjeseca građani su izabrali promjene koje su povele Grad Split u jednom drugačijem smjeru i mi kao izvršna vlast to zaista i radimo", rekao je Puljak, dodajući da on ne živi od politike. 

"Politika me nije učinila čovjekom, neće me učiniti ni njonjom. Mi ne želimo od ovog grada raditi cirkus i zato pozivamo Gradsko vijeće da se raspusti i da dopusti građanima da ponovno izaberu druge ljude koji će voditi ovaj grad i da nama daju povjerenja da zaista upravljamo i vodimo ovaj grad onako kako smo pokazali mi kao izvršna vlast", kazao je gradonačelnik. Većinom glasova vijećnici su u konačnici odbili glasanje o raspuštanju, a sjednica je nastavljena.