Hajdinjak-Prihić pozvala vijećnike da se odreknu naknade

Članica Gradskog vijeća Grada Bjelovara Danijela Hajdinjak Prihić reagirala je na Odluku o odobravanju i raspoređivanju financijskih sredstava programima i projektima udruga na Javni poziv za financiranje jednokratnih programa i projekata udruga Grada Bjelovara za 2021. godinu

“Pozivam Grad Bjelovar i gradske vijećnike da se odreknemo vijećnićkih naknada i tako pokažemo koliko cijenimo doprinos udruge OSIT našoj zajednici. Također, pozivam ih da u budućnosti razmotrimo kriterije dodjele potpora, jer su, osim udruge OSIT, i neke druge udruge od obrazovnog, kulturnog i povijesnog značaja za Bjelovar, također dobile nedostatna sredstva za rad”, poručila je gradska vijećnica stranke Centar Danijela Hajdinjak Prihić, naglasivši da pruža punu podršku udruzi OSIT u nastojanju da osigura odgovarajući prostor za rad i poveća smanjeni iznos financiranja.

“Smatram da rade nevjerojatne stvari za grad i da je došlo novo vrijeme, vrijeme podrške, ideja, prepoznavanja, uključivanja i zajedništva. Osjećam građansku i moralnu dužnost reagirati na Odluku o odobravanju i raspoređivanju financijskih sredstava programima i projektima udruga na Javni poziv za financiranje jednokratnih programa i projekata udruga Grada Bjelovara za 2021. godinu”, rekla je Hajdinjak-Prihić.

Podsjetivši da je kao liječnica uvijek zagovarala uključivanje u društvo onih najslabijih i njihovo jačanje kroz projekte u zajednici, poručila je da se u svakodnevnom radu susreće s brojnim potresnim pričama roditelja koji skrbe za djecu s teškoćama u razvoju. “Zapitate li se što se događa kada to roditelji više nisu u mogućnosti činiti? Tko tada o njima skrbi? Dobri ljudi koji su svoje živote posvetili brizi o najslabijima. Pozivam sve da budemo uključi i uvidimo koliko nam je kao zajednici potrebna ustanova koja će danonoćno skrbiti o onima koji to ne mogu sami za sebe”, kazala je.

Istaknula je i da je njezin program u kampanji sadržavao kvalitetan projekt pod nazivom„Kuća nade“. “Radi se o projektu dnevnog boravka i organiziranog stanovanja kroz osobnu asistenciju osobama s intelektualnim poteškoćama i tjelesnom invalidnošću, koji je trebao osigurati gradnju objekta, financiranje stručnjaka, aktivne programe, nabavu vozila… Osmislili smo ga kako bismo osobama s teškoćama omogućili kvalitetan život u zajednici, a to je ono na čemu ćemo i dalje inzistirati”, zaključila je Hajdinjak-Prihić.