Hajdinjak Prihić o projektu "Terme Bjelovar"

Zbog Izvješća o izrađenom glavnom projektu izgradnje bazenskog kompleksa, pred članovima Gradskog vijeća Grada Bjelovara, opet se našao projekt Terme Bjelovar, težak oko 250 milijuna kuna. 

"S obzirom da su već uložena milijunska sredstva te da nas od izdavanja građevinske dozvole dijeli manje od dva mjeseca, kao predstavnica Centra podržala sam projekt, no naglasila sam i da još uvijek postoje otvorena pitanja oko njegovog financiranja. Naime, toplice u Hrvatskoj u pravilu posluju s gubitkom pa sam na sjednici upitala koji su bjelovarski instrumenti osiguranja", kazala je vijećnica Centra Danijela Hajdinjak Prihić.

Gradonačelnik joj je odgovorio da Bjelovar ne bi trebao imati problema jer će se projekt djelomično financirati sredstvima iz Nacionalnog plana oporavka. "Ipak, i sam je izrazio zabrinutost jer se natječaj stalno odgađa. S kolikim će iznosom projekt u konačnici moći biti sufinanciran, još uvijek ne znamo", dodala je, naglasivši da još uvijek nema konkretnog uvida u ekonomsku isplativost toplica.

"Realan pokazatelj može biti samo investicijska studija. Tek kada bude dovršena i prezentirana, moći ćemo sa sigurnošću govoriti o dugoročnoj financijskoj opravdanosti cijelog projekta", poručila je članica Gradskog vijeća.