Dario Carev predstavio kandidaturu za župana

„Sa svojim timom razvijat ću politike koje će dati snažan zamah proizvodnji i poduzetništvu i ubrzati proces oporavka. Polazišna točka pri tome će biti razvijeniji dijelovi županije koji će biti pokretač razvoja u ostatka regije“, rekao je Carev, naglasivši i da će znatne napore uložiti u stvaranje uvjeta za razvoj visoko tehnološke i ekološke industrije.

 

Supredsjednik Centra Dario Carev ušao je u izbornu utrku za župana Varaždinske županije. Kako je poručio u subotu na predstavljanju kandidature, ako postane župan, prvo će osigurati uvjete da Opća bolnica Varaždin i Dom zdravlja Varaždinske županije dobiju sva potrebna sredstva i organizacijsku pomoć te da se proces cijepljenja odvija neometano. Nakon toga razgovat će spredstavnicima ugroženih gospodarskih djelatnosti, a potom krenuti s rješavanjem gorućih prometnih i komunalnih problema na području županije.

Na nadolazećim lokalnim izborima Carev će, kako je istaknuo, pružiti alternativu političarima koji nam desetljećima kroje sudbinu, vodeći se samo osobnim interesima, dok županija, čiji je potencijal ogroman, stagnira. „U našoj županiji, kao i u ostatku Hrvatske, na vlasti se stalno izmjenjuju jedni te isti ljudi, koji se međusobno razlikuju isključivo po načinu predstavljanja javnosti. No, gotovo svima im je zajedničko da ne razmišljaju niti o javnim interesima niti od dugoročnom razvoju. To je glavni razlog zbog kojeg se Varažinska županija, kada je u pitanju stupanj razvoja, ne može približiti susjednoj srednjoj Europi, iako za to ima sve predispozicije“, rekao je Carev, dodajući da će to iz temelja mijenjati te da će u centru njegovih politika biti potrebe građana i dugoročni razvoj županije.

Podsjetivši da je upravo Varaždinska županija krajem prošle godine bila jedna od najugroženijih u pandemiji te da se kriza koju je uzrokovala snažno odražava na poduzetništvo, ukazao je na važnost očuvanja radnih mjesta i oporavak gospodarstva, naglasivši da će borba s posljedicama pandemije činiti prvu točku njegovog programa. „Čak i među onima koji su uspjeli održati poslovanje na životu ili zadržati radno mjesto, vlada jako velika zabrinutost. Sa svojim timom razvijat ću politike koje će dati snažan zamah proizvodnji i poduzetništvu i ubrzati proces oporavka. Polazišna točka pri tome će biti razvijeniji dijelovi županije koji će biti pokretač razvoja njezinog ostatka“, rekao je Carev.

Jedan od najvećih potencijala vidi u visoko tehnološkoj i ekološkoj industriji, u čiji će razvoj, zajedno sa stručnjacima, uložiti najveće napore. „Cijela Europa u procesu je zelene i digitalne tranzicije, a čvrsto vjerujem da naša županija može postati tehnološki i ekološki najnaprednija u zemlji. Izvrstan primjer je tvornica Solvis, jedan od lidera u proizvodnji solarnih panela, a ako postanem župan, stvorit ću uvjete da takvih tvrki na ovom području bude puno više“, zaključio je kandidat Centra.