Bjelovar hitno treba obnoviti dječja igrališta

„Bjelovarčani su s pravom ljuti i često javno negoduju zbog stanja dječjih igrališta u našem gradu. Potrebno je izgraditi nova dječja igrališta u svakom dijelu grada ili obnoviti opremu na postojećim igralištima, a uz to ih treba i zazeleniti. Status Grada prijatelja djece trebali bi pratiti infrastrukturni sadržaji za najmlađe“, poručila je Hajdinjak Prihić.

Uži centar Bjelovara nema niti jedno dječje igralište na kojem su sve sprave ispravne, atestirane i certificirane, a samim time potencijalno su opasne za našu djecu. Igrališta su u derutnom stanju. Pješčanici su zarasli travom, drvene sprave djelomično istrunule, boja je oljuštena, plastika popucala, a na većini sprava se nalaze opasni elementi i po zdravlje opasni vijci“, upozorila je u subotu kandidatkinja Centra za gradonačelnicu Bjelovara Danijela Hajdinjak Prihić, najavivši da će u mandatu gradonačelnice izgraditi dovoljan broj dječjih igrališta i učiniti sve da budu sigurna za igru.

„Potrebno je izgraditi nova dječja igrališta u svakom dijelu grada ili obnoviti opremu na postojećim igralištima, a uz to ih treba i zazeleniti. Bjelovar ima status Grad prijatelj djece, kojeg bi trebali pratiti infrastrukturni sadržaji za najmlađe“, poručila je.

Kandidatkinja Centra podsjetila je na prošlogodišnju izjavu gradonačelnika Darija Hrebaka, koji je u jednoj prilici kazao da uzima saborsku plaću, dok gradonačelnička ide za dječja igrališta. „U proračunu je za stavku plaće gradonačelnika osigurano 280 tisuća kuna na godišnjoj razini. Za nešto više od polovice plaće u prošloj godini, odnosno za iznos od 160 tisuća kuna, trebalo se obnoviti ili izgraditi novo dječje igralište. To se nije dogodilo. Također, prošle godine proračunom je planirana izgradnja novog igrališta na sjeveru grada, ali je i to javno obećanje ostalo neispunjeno“, rekla je Hajdinjak Prihić. Napomenuvši da Bjelovar u evidenciji ima 42 dječja igrališta, istaknula je da iznos koji je za održavanje predviđen proračunom, nije dostatan.

„Bjelovarčani su s pravom ljuti i često javno negoduju zbog stanja dječjih igrališta u našem gradu. Dičimo se statusom grada prijatelja djece, a gradonačelnik u svom mandatu nije izgradio niti jedno kvalitetno, certificirano dječje igralište na užem području grada. Ako nije smatrao nužnim da se izgradi igralište, a u proračunu je osigurao sredstva za izgradnju, kao i za obnovu, otvara se pitanje zašto barem postojeća igrališta nisu obnovljena i sigurna za korištenje“, zaključila je Hajdinjak Prihić.